车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

对于故意停车堵塞通道,俾保安搵到仲大声夹恶,对于呢d垃圾,有咩方法对付?

楼主
对于故意停车堵塞通道,令其他车辆出入唔到,保安搵到仲大声夹恶,扬言就係唔走嘅垃圾人渣,有咩好嘅方法对付?

唔系同停车场或其他有咩纠纷,纯粹係个pk贪方便乱停,明显阻住几部车。
收藏收藏
沙发
十几元一支朋胀剂帮到你,排气管最爱
配上稍长软管插入,熟练使用控制剂量,来无踪,去无影

板凳
原帖由 灿哥 于 2014-10-17 00:20 发表

易燃物品来的波。。会不会搞出火??
地板
想知道后果会点样?
地下室
原帖由 灿哥 于 2014-10-17 00:20 发表

够毒
高手,学到野
塞香蕉落排气管啊,呢d都听过...

今日听朋友讲起有件咁嘅事,就谂下点样解决,如果当时你要赶住走,有乜好方法处理啊?

当然,後来个朋友报左警,个pk都移开部车,不过当然唔少得互相炒虾拆蟹一轮,对于呢d根本不觉得有做错,冇羞耻心嘅pk,点处理会最好?

请各位tx继续踊跃发言.
用手喷漆写几个大字~很有效~

图仅供参考,如果LZ到处乱讲话系下面上传呢张图度学翻来既,我都会大声夹恶 :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol

直接110你就好!该车阻碍消防通道啊!!

回复 沙发 的帖子

拉丝啦,使客气咩!
祈福保安的绝招,用浆糊贴报纸在车挡风玻璃,极难清楚,相当痛苦。
原帖由 八旗小胖 于 2014-10-17 10:29 发表
拉丝啦,使客气咩!

楼下通道被车停在中间,居然不留任何电话,保安也找不到车主,然后还停了一天多。
然后被人全车拉花,车头盖直接写了无耻乱停车。。
原帖由 大肥猫 于 2014-10-17 10:33 发表
祈福保安的绝招,用浆糊贴报纸在车挡风玻璃,极难清楚,相当痛苦。

我最近见过好几部这样的车,很明显被贴A4浆糊纸了。
睇大家嘅回覆,都係拉花,写字,喷漆,贴嘢.. 呢d都係事後嘅,咁大家揸得耐车,呢d都知嘅..

但如果当时赶住要出去嘅话,点呢?

当然可以唔揸部车,去打的等,不过条气就真係...

又或者报警,查车牌,查车主,按车管所嘅电话叫条pk来移车?   

又或者有d方法係可以延后拉花等? 遮个pk移车嘅时候冇事,不过之后部车就....?

大家继续讨论~
报警 消防,拖车,不过很多位置,拖车都未必进的去的。。
我也遇到了,当时赶住上班,个车主闹返转头,话我阻住距睡觉。当时已经8:30,但用楼上的手段,车主明显知道系边个做啦,到时搞返转头点办?
急的话就只能
一、用南拳或泳春围堵只扑街车主。
二、揾几个人抬走佢部车。

不急的话,就只能依靠国家开展国民教育。
原帖由 dreamfly 于 2014-10-17 11:36 发表
睇大家嘅回覆,都係拉花,写字,喷漆,贴嘢.. 呢d都係事後嘅,咁大家揸得耐车,呢d都知嘅..

但如果当时赶住要出去嘅话,点呢?

当然可以唔揸部车,去打的等,不过条气就真係...

又或者报警,查车牌,查车主 ...

110只会同你代通知车主,但是万一车主系无赖,JC真系冇计。
无损移车的神器,几千蚊有交易,各大停车场真系应该备一台,业主少搵几次麻烦已经值了

(79.93 KB, 下载次数: 5)

对付无赖只有用更无赖的办法,咪先滴无赖唔知s
叫埋保安和被塞的车主,如果有6-8个人的话,可以人手搬开部车了。我小区有一次火祝,消防车入来,有部小车塞住,只几个人,挪几下就搬埋一边了。
原帖由 robert_fan 于 2014-10-17 14:31 发表

110只会同你代通知车主,但是万一车主系无赖,JC真系冇计。
无损移车的神器,几千蚊有交易,各大停车场真系应该备一台,业主少搵几次麻烦已经值了

会不会无损移开之后,下次更是泛滥了?
智慧无穷
原帖由 robert_fan 于 2014-10-17 14:31 发表