车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

转77GO贴:被人撞车后

楼主
系77GO睇左呢张贴,,,觉得好搞笑..发上来分享下....

以下系本人系节前发生概一单超屈闷经历:

9月30日!@下午,收到风广百搞会员日D野好抵更系拿拿声稳F去啦~~~~点知去到没车位,只能系路边听叫F自己上去体我看车啦~~~~~正当体紧周星驰概时间突然比人从后而上地撞左,,,,,,心痛罗~~~由右后刮到前门。吹涨,连门都开五岛。更系即刻记地据车牌啦~~~~~~~~粤E1H828.
跟手同对方倾啦~~~佛山阿姨,佛山阿姨即刻表态据系全保,马上靠边停车CALL保险。点知据行前少少跟手就撇左。。。。。
云晒,咩回事???唯有自己报警CALL保险啦~~~点知等左半个钟啊SIR都未黎,柯督尿先~!!!!!!!!柯完翻黎十几分钟接岛个电话,

我: “喂”

电话:“系米X生啊,”

我: “系啊”

电话:“我地个交警稳五岛你啵,你系边啊。”

我: ”我米系天河广百对开体育西路边开住危险警告灯罗“

电话:”哦,禁我地尽快通知交警过黎处理啦"

我: “哦,五该晒。”

保险公司已经到左!

十分钟后啊SIR到左!

我:“你好。啊SIR"

SIR:”师傅(怨恨的眼神),我叼你老母你报警就报好D啦!!我系度兜左30几圈啦~~你老味!~~~响晒警号都没狗人理“

我心林:五通我柯尿果时?????但没理由我柯尿个2分钟据可以系体育西兜30几圈架?????

我:” 五好意思啊,啊SIR!可能我头先没注意啊"

SIR:”点啊,乜卵野事啊!

保险: 没啊,据部车比人撞左对方逃逸啊!

SIR:”关你卵事咩,事主讲!保险即刻黑面

我:   我部车比人撞左,对方走左啊~

SIR:”有没见岛车牌啊?

我:    有啊,粤E1H828

SIR:”哦,禁啊!我都没办法,翻事故组处理啦!保险佬知嫁啦!

我:    禁事故组系边啊?

SIR:”海清路!

我:吓, 遮边啊!!!!!!!!!!!!!!

SIR:”下次报警报卵好D啦!我兜左30几个圈而家离合线都断7埋啦!叼!(个样想吃人)

保险:  E个啊SIR好卵劲喔,禁你搞掂事故处理意见再CALL我地定损啦!

我:    禁定左对方逃逸禁点陪法啊~~~~~

保险:  7成,(喔,相当屈闷)

跟手即刻就去左事故处理组啦!好彩有导航,话禁快就去到.去到仲顶瘾.

我:   啊SIR,我黎报案,我部车比人撞左对方走左佬啊~

SIR: 记五记得对方车牌啊????

我:   记得,粤E1H828.

SIR:  你等等啦!查电脑ING,E部车五系本地车窝(洗鬼你讲咩,佛山丫嘛.)我地E度没长途电话啊,我记挂号信过去稳拘啦!你五好整车住丫!!!!!(吓,禁遮要几耐啊!)

我:   哦,禁我系等你通知定我自己过黎查丫!

SIR: 你最好节后再黎啦~

10月9日

翻工第一件事更系去事故处理组啦!

我: 啊SIR,我节前报左个案五知而家进度点呢?

SIR:边个啊SIR接驾?(有鬼问咩,当日得一个人当值.)

我: 没啊,五知啊~~

SIR:禁好难稳嫁!礼拜一啦!礼拜一人齐D

我:  哦.五该晒!!!

10月13日

再去多次

我:  啊啊SIR,我节前报左个案五知而家进度点呢?

SIR:边个啊SIR接驾?

我:  没记啊,9月30日下午值班果个罗

SIR:我地查五岛边个当值嫁!我五系E个组嫁`

我:  禁你可五可以用车牌帮我查下啊~因为当值个啊SIR没同我讲一定要记低拘姓乜啊~~~~~~~~又没比报警回执我啊~(啊SIR开始黑面)

SIR:禁你做乜禁笨7五记低个啊SIR姓乜,而家点7样帮你查啊!下午再黎啦!通常下午齐人D.(跟住就五再黎我了)

感想
哎,一个全国ZF绩效评比第一概广州市ZF半一件肇事逃逸到底要老百姓去几多次差管,我地概ZF几时先可以从根本上改变思维,几时先可以做岛服务型概ZF呢?????下午再去过啦~~~~希望有缘可以见翻果个啊SIR啦~
如果五系有排都五洗整车啊~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
收藏收藏
沙发
原来傻茵茵都上77GO???

中国人既社会系甘架啦
板凳
哈哈..车迷网同77GO是我的常驻地.......

77GO=以前的广州视窗社区
地板
个个sir 甘爆粗,有无甘夸张.分分钟可以投诉距啦,粗言烂语。
地下室
我都有复呢张帖,睇来老广都中意蒲呢两个BBS。。。
原帖由 晒骆驼 于 2009-10-13 13:50 发表
77GO边是以前果个GZNET社区啊,好似山寨甘

之前GZNET删左几个月啊...班老网民居无定所...米自己开左个77GO囖....

而家77GO都给珠江宽频定吾知边度收购左啦~~~~
以后全程开手机录像,必要时可以公开,作证据
应该第一时间开车追个阿姨,咁就冇之后嘅事了
N年前我的大作《东莞庄立交狂抓逃窜的肇事微型车》
http://www.gz-car.com/viewthread ... B%B5%C3%D0%E9%C3%FB
供参考。

对方逃逸的,一定要自己抓到才有得赔偿。
10月13日

再去多次

我:  啊啊SIR,我节前报左个案五知而家进度点呢?

即系今日?新鲜滚热辣啵
77GO悟好玩的!
撞人地,好过俾人撞。
听到都得人惊,生不入官们,由古至今无变过
原帖由 ricohben 于 2009-10-13 13:12 发表
个个sir 甘爆粗,有无甘夸张.分分钟可以投诉距啦,粗言烂语。

系囉,啲交警虽然同贼只系一线之差,但也不至于咁烂口吧?
77go,车斑........
女人子讲---柯督尿先~????????
见到阿SIR唔好老皮即时打开手机视频摄影,上次我甘做个SIR即刻变脸,突然间就公平、公正+公开,。
难道就不能用国语写?
原帖由 一脚刹车 于 2009-10-14 00:51 发表

张帖写到  

我: “喂”

电话:“系米X生啊,”

我: “系啊”

係男人啊,女人去柯尿通常都没两分钟禁快啦。
原帖由 老狮子 于 2009-10-14 07:21 发表
难道就不能用国语写?

都是原声的好,就好似看外国的大片那样,配了音就觉得不伦不类,没原声那样好看。
评呢样,评個样,做个样俾人睇有九用啊,我地啲百姓自已心知肚明,一向都唔九信呢啲嘢。

回复 楼主 的帖子

记得下次记抵警号先,呢D甘嘅公务员吃我地,着我地,仲敢叼你,剪9左距,睇距点叼
原帖由 lho 于 2009-10-14 07:26 发表

都是原声的好,就好似看外国的大片那样,配了音就觉得不伦不类,没原声那样好看。

同感,像周星星的戏,一换左国语配音就唔觉得好笑。
原帖由 一脚刹车 于 2009-10-14 00:51 发表

晕囖.....都讲明转贴囖......哈哈....我庆幸暂时未遇到D甘惨痛既经历
我地既ZF几时正可以做番一个真真正正的服务型ZF啊