车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: 1100cc

香港铁血骑警——电单车交通警制服装备的巨大变迁

其實香港以前嘅jc都係好垃圾,係人都知有句 "好仔唔當差"...  不過一有左icac,就....

回复 150楼 的帖子

反咩恐吖,就凭几件蛋散,徒手拖女能做到乜啊。。。在ZG,没有那么多恐怖事件既!
上星期去左HK两日,想影骑警.点知两日一个都吾见到
当然系无用啦  打得过D5系SHOPPING 过D啦。。。只係你古ZF UP5出ED理由咩
我们所谓的素质是要慢慢改变的,以前你可以见到!慢慢的广东人5会乱过马路,5会乱抛垃圾!要有素质要自己做到,先叫!香港一样有素质差的人,外国人一样有乱吐痰!不能因为少少野,就在这里埋怨。

其实给人偷野,自己都想到没可能查架啦!14亿,甘九大地方!广州偷野去清远住几日,稳9到呀!都5话去西藏xinjiang咯!响制度不健全的情况下,要学会自己保护自己,自己先遵守纪律。不要一日说那个不好!自己是不是做到最好,才是最重要的,本地人自己都5做好,点叫外地人学你呀!

偷影JJ,俾距发现左,立刻转身只可以影距背影. 标准装备;长筒靴,专业头盔;型爆;

就系吴邦国总理到访香港,预计去会展参观定系开会,周边已经好多白炸,我地出会展已经见到抗议的人士集会.无耐对面马路警号大作,
一连窜十几二十台的白炸高速开过来,有HONDA VFR800CC   BMW 型. 个点装备同配置仲比图中见到的超一班水准.

起码在香港可以周街见到警察啦,巡逻的,交通警察的. 有咩事都可以马上处理;
反而依度,在飞度叹空调,茶庄饮茶.鬼影都唔多见;
新闻唔系依度斩人,个度劈友;仲就系边个边个市场抓小偷俾人捅啦,劈啦,死的,伤的.依点就系警察的严重失职, 要市场去维护法纪,死左都系得二三十万,

身为警察的不作为,无事就巴巴闭,有事唔见人.
原帖由 肥仔宇 于 2010-1-7 17:36 发表
我们所谓的素质是要慢慢改变的,以前你可以见到!慢慢的广东人5会乱过马路,5会乱抛垃圾!要有素质要自己做到,先叫!香港一样有素质差的人,外国人一样有乱吐痰!不能因为少少野,就在这里埋怨。

其实给人偷野, ...

好笑了,上次新闻讲左两叔侄俾小偷团队捅死啦,一死一伤;
第一日个侄见义勇为俾小偷捅伤左,
第二日叔同侄在市场又发现左小偷,根据抓小偷,点知团伙就系捅到一死一伤;
市民已经讲左系治安黑点经常有小偷的,警察去做咩? 普通市民两日撞上小偷了,唔系疯刺呀.皇粮高薪水,做到咩野?依家死左一个市民先系安慰三十万,条命就系三十万.
原帖由 1100cc 于 2010-1-6 21:40 发表
反咩恐吖,就凭几件蛋散,徒手拖女能做到乜啊。。。在ZG,没有那么多恐怖事件既!

xinjiang,xizhang反恐可以理解,广州哈哈哈,
派多点一线警力落片区巡逻啦; 以前仲见到巡警要签到的,徙步武装巡逻.
原帖由 辉辉 于 2010-1-6 23:35 发表
上星期去左HK两日,想影骑警.点知两日一个都吾见到

去萝岗的马术俱乐部啦,个度有广州的新骑警队啦.
據報道個賊第一次槍人野比呢個死者發現第二日又再次作案跟住死者繼續去阻止先發生命案
D執法部門去曬邊~維持治安就靜系識得坐系部車度~
點解D賊甘猖狂可以無視法紀..就系地方官員助長呢D歪風邪氣
系度為死者默哀......
希望早日捉拿兇手歸案....然後判處死刑...絞刑再打靶
執法部門噶最高領導全部被撤職再處分無曬福利退休無曬退休金

其他网友的发表.
ICAC是个好东东
期待中国的ICAC
原帖由 wolfysun 于 2010-1-9 10:55 发表
期待中国的ICAC