车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

好一餐谢师宴~~~

楼主
我嘅学生毕业嘞,请我去龙洞食大餐~!!!

间餐厅开业唔耐,环境几靓架~不过晚上嘞,我部傻瓜机影唔出咩效果啰~!!!仲要就嚟冇电添~~~

啲嘢几好味,老细係罗定人,厨师都係罗定嘅~~就连用料都係罗定嗰边运过嚟架~!!老细话嗰度得佢唯一一间係用纯正花生油嚟煮嘢嘅?~!!!
老细提点:最好提前订定食乜菜....正好多咁?~~!

先饮个足料靓汤:花旗参炖竹丝鸡...上半只白切罗定鸡~~罗定家乡菜:鱼付浸沼菜~~皮脆肉嫩嘅:红烧乳鸽~~~劲好味嘅:蒜香骨~~~猪手~~~番薯饼~~艾叶饼!!!!

调整大小 P2223982.JPG (74.29 KB, 下载次数: 27)

调整大小 P2223982.JPG

调整大小 P2223983.JPG (53.12 KB, 下载次数: 23)

调整大小 P2223983.JPG

调整大小 P2223984.JPG (45.78 KB, 下载次数: 21)

调整大小 P2223984.JPG

调整大小 P2223986.JPG (75.56 KB, 下载次数: 32)

调整大小 P2223986.JPG
收藏收藏
原帖由 W33爱车 于 2009-3-16 18:50 发表
上次同公司几个同事去过觉得味道还可以,大家可以试下!!!

终于有个相同口味嘅嚟撑场喇~~
上次同公司几个同事去过觉得味道还可以,大家可以试下!!!
原帖由 海南叔 于 2009-3-5 16:49 发表
各人口味唔同,志在分享遮。最紧要既,大家都讲真话就喺喇

海南叔啲话就中肯喇~!
各人口味唔同,志在分享遮。最紧要既,大家都讲真话就喺喇
支持楼主发美食帖,也支持TOMMY说真话,哈哈,这样这里才会越来越旺嘛
原帖由 清风剑影 于 2009-2-27 20:49 发表

不错'应该是2个字啵 ,

你由佢啦~个个都知酒吧係9唔搭8架啦~!!哈哈哈。。。。
原帖由 AK华仔 于 2009-2-27 15:06 发表
支持原创,好食唔好食睇当时的心情和气氛好重要.
不过龙洞果边D野都系太大路货,比起以前特色比较少啦.

华哥好嘢~~
我都知菜色係普通咗啲嘅~~
原帖由 展名360 于 2009-2-27 12:26 发表
我又要学,一餐鸡当学费得唔得

得,当一堂课嘅学费啦~!
原帖由 飞天红猪 于 2009-2-27 03:42 发表
其实D野好唔好食,系体食既人当时既心情~~~~同食材是否顶级并没太大关系~~~~

讲得啱~~
原帖由 有间酒吧 于 2009-2-27 16:49 发表
一个字,不错

不错'应该是2个字啵 ,
一个字,不错
支持原创,好食唔好食睇当时的心情和气氛好重要.
不过龙洞果边D野都系太大路货,比起以前特色比较少啦.
我又要学,一餐鸡当学费得唔得
TOMMY系针对块饼姐.....哈哈..绝对中肯.....

发得贴既同学就预左大家给意见家啦....吾系话要个个都赞好既....

但而家兴和谐社会啊嘛..米尽量和谐D囖...
老实讲,宜家的好多所谓“吃家”是做媒的多,广州饮食业,如果给你地参观完他的厨房重吃得落肚的话,估计十个指头可以数晒。。。。。。。。。。
其实D野好唔好食,系体食既人当时既心情~~~~同食材是否顶级并没太大关系~~~~
每个人都有自己嘅睇法~想法,口味。。
好或唔好自己衡量喇。。。。
原帖由 calvinho 于 2009-2-26 21:37 发表
TOMMY都是想给大家提个醒~~提高大家的饮食质量而已~~~大饭堂的除了教人如何去吃,也应该让大家知道那些不能吃嘛。现在的黑心商家多了去了~~

恩,我都甘觉。系度发帖甘耐。
讲真我都觉得TOMMY意见几中肯咯。
5系咩恶意
原帖由 菲常人 于 2009-2-26 21:54 发表
去尼度应该吃鱼同烧鹅。。。。。。。。

老细都话碌鸭同焖鹅正~~不过我哋得四个人,点唔得咁多~
去尼度应该吃鱼同烧鹅。。。。。。。。

回复 33楼 的帖子

TOMMY都是想给大家提个醒~~提高大家的饮食质量而已~~~大饭堂的除了教人如何去吃,也应该让大家知道那些不能吃嘛。现在的黑心商家多了去了~~

回复 31楼 的帖子

原帖由 顺流逆流 于 2009-2-26 19:21 发表
唔好意思,其实我系讲我自己嗟,因为我经常睇大饭堂,总系想发帖,但系始终觉得自己食到既野唔算好靓,影相同评述方面就更加差啦。。。所以真系唔敢、更加唔好罗出手。
请你唔好误会,我个人支持大家多发帖,多发 ...

呵呵~~冇嘢架,你都唔使咁介怀啦~!我讲下笑啫...有靓嘢都会介绍大家食嘅~!!